Is Niagara Falls de moeite waard?

De watervallen van Niagara Falls behoren tot de bekendste en spectaculairste watervallen ter wereld. De kans dat de Niagarawatervallen op jouw bucketlist staan is best groot. Voordat je echter in het vliegtuig naar de Verenigde Staten of Canada stapt, is het handig om te weten wat de bezienswaardigheden Niagara Falls zijn.

Wat is Niagara Falls

Niagara Falls, oftewel de Niagara Watervallen, ligt op de grens tussen de staat New York in de Verenigde Staten en de provincie Ontario in Canada. Vanuit beide landen zijn de watervallen te bereiken. De steden, in beide landen genaamd Niagara Falls, zijn verbonden door de Rainbow Bridge. Heb jij de hoogste watervallen ter wereld al gezien, dan vallen de Niagarawatervallen wellicht tegen. Met zo’n zestig meter is de hoogte is namelijk niet wat de watervallen zo spectaculair maakt. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen; door het geweld waarmee de enorme hoeveelheid water valt, zijn de watervallen in Niagara Falls ontzettend indrukwekkend. 

bezienswaardigheden Niagara Falls

Wat is er te zien?

De Niagara Falls bestaan uit drie watervallen. In Canada is het bekendste deel van de Niagarawatervallen, de Horseshoe Falls, te zien. Dit deel is bijna 700 meter breed. Je kunt je vast voorstellen hoe imposant dit eruit ziet. In de VS zijn de kleinere American Falls en Bridal Veil Falls te zien. Ook deze watervallen vormen een prachtig plaatje, maar zijn minder ontzagwekkend dan de Horseshoe Falls. Omdat de Niagarawatervallen zo beroemd zijn, zijn er altijd veel toeristen. Het hele jaar door is het druk. Maar door de grootte van de watervallen is er voor iedereen, ook voor jou, genoeg te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *