Leukste hostels in de Balkan

Sommige hotels op de Balkan vallen flink tegen terwijl andere weer echt een feestje zijn. Wat mij aanspreekt in een hostel: ligging op een centrale plek, schoon, vriendelijk personeel, genoeg badkamers, geen partyhostel, een keuken en een gemeenschappelijke ruimte. Vandaag laat ik je zien wat mijn favoriete hostels in de Balkan zijn.

The Brit hostel in Zagreb

Dit hostel vond ik best lastig te vinden. Het ligt ergens in het centrum van Zagreb in Kroatië, maar er staat niet heel goed aangegeven waar je moet zijn. Toen ik het eenmaal gevonden had was het niet erg dat ik even heb moeten zoeken. Dit hotel voldeed aan al mijn eisen. Heel schoon, leuke keuken en gemeenschappelijke ruimte. Daarnaast was het ook nog eens heel modern en vooral nieuw. Het hostel is nog niet heel lang open en alles was dus vrijwel gloednieuw. Alles was dus aanwezig om een toptijd te hebben. Het belangrijkste waarom het een toptijd werd, werd veroorzaakt door de mensen in mijn dorm. Wat een gezellige dagen hebben wij gehad.

Indigo hostel

Het Indigo hostel is gelegen in één van de leukste straatjes van Belgrado. Ook bij dit hostel was het weer heel lastig om te vinden waar je heen moet. Ik kon het nummer echt niet vinden, maar wist dat ik in de buurt was. Gelukkig bleek ik er net naast te staan. Het is een klein hostel en misschien niet de meest nette. Het is een beetje een rommeltje, maar daardoor wel een gezellige boel. Wat dit hostel vooral leuk maakt is de eigenaresse. Zij probeert het iedereen naar zijn zin te maken en is heel behulpzaam. Ze maakt er één gezellige boel van. Een aanrader voor bijvoorbeeld een voorjaarsvakantie in April of juist in het najaar.

Pirate hostel

Het Pirate hostel is het enige hostel in Ulcinj Montenegro vandaar dat je hier al snel terecht komt. Dat is helemaal geen straf. Het meisje dat dit hostel runt is één en al gezelligheid. Ze probeert iedereen samen te krijgen en organiseert leuke dingen. Daarnaast kan ze echt heel goed vertellen over Montenegro en alles wat er in de buurt te vinden is. De dorms zijn klein en dat is vaak een pluspunt. Er zijn genoeg badkamers en er is een grote tuin en gemeenschappelijke ruimte. Ook kan je terecht in de grote keuken. Door de tuin worden er vaak genoeg barbecues gehouden. Erg gezellig! Er worden wel regelmatig feestjes gegeven, maar omdat het pand erg ruim is merk je hier vrijwel niks van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *